Hey! Ik ben Kim Weverink,  geboren in 2000  in Andijk, waar ik nog steeds woon.  Ik kan mezelf omschrijven als gedreven en vooral creatief. Ik ben al heel lang bezig met fotografie en heb in al die jaren veel geleerd en veel leuke mensen, feesten en dieren mogen fotograferen. Ik ben begonnen met mijn buurmeisjes en klasgenootjes te fotograferen. Ik verzon de gekste dingen en de foto’s die ik maakte waren helemaal nog niet zo mooi, maar hey, je moet ergens beginnen. 

Ik wilde ze op hun allermooist vastleggen maar ook lekker creatief zijn. Ik legde mijn buurmeisjes bijvoorbeeld in een stapel met bladeren in de herfst en vertelde ze precies hoe ze moesten liggen. Ze vonden het echt niet altijd even leuk, en nu een paar jaar later vragen ze me juist om foto’s van ze te maken. 

Het begon allemaal met alleen maar portretten en onze huisdieren, maar door mijn stage in 2017 heb ik een aantal feesten en festivals mogen fotograferen en heb ik daar nu ook echt liefde voor! Mijn eerste festival was fantastisch. Ik mocht achter de schermen en dat was zo’n leuke ervaring! Dit was voor mij een goede les, het is iets heel anders dan wat ik gewend was. De energie, de mensen en de artiesten creëren voor mij een speelveld waar ik in kan los gaan, ik sta nooit stil en wil zoveel mogelijk vastleggen, het is een groot speelveld waar ik me uit kan leven! 

 

Festivals zijn zeker mijn favoriet maar ook portretten maken vind ik het mooiste wat er is. Vooral kinderen, die zijn zo heerlijk onbevangen en doen lekker hun ding. Ook gezinnen zijn leuk, zoveel liefde en spontaniteit. Ik vind het leuk om contact te hebben met de mensen. Ook is het altijd onwijs leuk om achteraf te horen hoe ze de samenwerking met mijn vonden gaan. 

Ik weet al veel maar merk dat ik alleen maar meer wil leren en al meer kan en durf. Ik ben niet meer onzeker en ga vol goede moed naar een shoot/festival/trouwdag. 

 
Ook design is een grote passie. Ik hou ervan om dingen te ontwerpen en lekker creatief te kunnen zijn. Ik doe een opleiding tot media vormgever waardoor ik veel kanten op kan. Ook ben ik thuis al veel bezig met dit vak en leer ik er al meer over.